ANIMÉR 1700-TALLET

GRATIS UNDERVISNINGSFORLØB I ANIMATION

Varighed: 3 forløb, hhv. 2 og 3 timer pr. gang
Sted: Slot/herregård på Fyn og Brandts
Pris: GRATIS (inkl. gratis transport fra skole til slot/herregård)
Periode: aug – dec 2019
Booking: 2753 7017
Aldersgruppe: 5. – 10. årgang
Sprog: Dansk, engelsk

Mod på at animere 1700-tallet? Brandts, Die Asta Experience og Zentropa skaber i 2020 en animationsfilm ud fra Jens Juels værker som skal vises i en udstilling med originale Juel malerier. I den forbindelse tilbyder vi gratis undervisningsforløb i animation, hvor eleverne skal lave deres egen lille animationsfilm.
Først vil i få tilsendt et preview til selve animationsfilmen som i skal se på skolen inden forløbene. En ganske unik mulighed for at give eleverne et behind the scenes indblik i skabelse af animationsfilm.
Det første forløb er et 2 timers besøg på en herregård eller slot på Fyn, hvor eleverne skal på feltarbejde. Her bliver de mødt af en underviser fra Brandts, der hjælper dem med at samle materiale og inspiration til deres egen filmproduktion. På slottet vil de opleve den arkitektur og natur Jens Juel malede.
Det andet forløb er et 3 timers forløb på Brandts Museum for Kunst og Visuel Kultur. Denne gang oplever de Jens Juels malerier i Brandts Samling og skal her i gang med skitsetegninger, brainstorm, storyboard og fotografering.
Det tredje forløb er også 3 timer og foregår igen på museet. Nu skal produktionen af deres egen lille animationsfilm gøres færdig i formidlingens værksteder.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk, historie, billedkunst samt håndværk og design.
Således lærer eleverne:
• At udvikle kreativitet og innovation
• At arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen fremstilling
• Viden om formsprog og farvers æstetiske udtryk
• At perspektivere egne og andres historiske fortællinger i tid og rum
• At understøtte og styrke visuelle kompetencer og æstetisk forståelse
• At benytte visuelle og æstetiske strategier i egne fremstillinger og dermed formidle egne projekter med visuelle udtryk
• At analysere billeder og billeders funktioner

Pdf til print – tryk her.