8.10.2020

Dea Trier Mørch og grafikken

17:00
19:00

I forbindelse med Kunstmuseum Brandts’ udstilling Dea Trier Mørch – Ind i verden giver vi dig et indblik i kunstnerens grafiske værker, der både var med til at præge intimsfæren og samfundslivet særligt i 1970’ernes Danmark.

Dea Trier Mørch var med til at stifte kunstnerkollektivet, Røde Mor, hvor hun primært fremstillede linoleumssnit. Det visuelle udtryk var nemlig enkelt og let aflæseligt, og derfor var det et perfekt medie til de mange plakater, der blev brugt til demonstrationer i byerne. Processen foregik ved, at man skar motivet i linoleum og lavede et prøvetryk. Derefter afleverede man linoleumspladen og prøvetrykket på offsettrykkeriet, og dagen efter stod man med 1000 plakater, der blev sat op på gader og stræder.

Udover at være medstifter af Røde Mor, var Dea Trier Mørch også politisk kunstner og brugte grafikken som værktøj i den politiske propaganda på den danske venstrefløj i 1960’erne. Det var hun ikke den første til at gøre. Allerede i 1500-tallet var grafikken en vigtig brik i udbredelsen af Reformationen, der førte til store omvæltninger i datidens Europa.

Kunstformidler Peter Haarby tager publikum med på en spændende rejse gennem grafikkens historie fra de tidligste kinesiske bloktryk over Albrecht Dürer og Lucas Cranach den ældre, til Dea Trier Mørch.
Peter har gennem de seneste 17 år arbejdet som kunstformidler på Holstebro Kunstmuseum, der bl.a. har en betydelig grafisk samling med værker af blandt andre Goya, Picasso og Giacometti.

Praktisk
Foredraget finder sted i Kunstpausen på 2. sal og varer cirka 2 timer med indlagt pause.

Billetpris: 150,-
Medlemspris: 75,-
Hvis du ikke er medlem, så læs mere om medlemskab og priser her.

Du kan udelukkende købe din billet på vores webshop her.

Der et begrænset antal billetter, så vi anbefaler, at du køber din billet i god tid. Vi kan ikke love, at der er mulighed for at købe billetter på dagen.

OBS! Hvis du er medlem, så skal du logge ind på webshoppen, for at købe til medlemspris. Du logger ind på webshoppen HER.

© Dea Trier Mørch