29.3.2019

Hører Beyoncé hjemme på Louvre?

15:30
16:30

Talk om kunst og popkultur på Brandts
Beyoncé er en kunstner, der har en enorm populærkulturel betydning for et stort publikum verden over, ikke mindst på grund af sine politiske statements. I juni 2018 udgav Beyoncé sammen med sin mand, hip-hip-kunstneren Jay-Z, albummet Everything Is Love. Videoen til titelnummmeret APESHIT er filmet på Louvre i Paris, og ifølge Louvre har videoen øget museets popularitet i en grad, som kan mærkes på besøgstallet.

Men hører Beyoncé og poppen overhovedet hjemme på Louvre, et af Europas mest højkulturelle museer? Hvorfor vælger Beyoncé og Jay-Z at bruge Louvre til at optage deres musikvideo? Hvor er museerne og populærkulturen på vej hen? – Og hvad sker der egentlig, når du går ‘apeshit’?

Til at debattere de spørgsmål har vi inviteret eksperten Erik Steinskog. Han er nemlig ikke blot lektor i Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet, han er også ekspert i Beyoncé. I 2017 gik han verden rundt i medierne, da han udbød et fag i Beyoncé på Københavns Universitet, for kan man nu det? Hører poppen hjemme på landets ældste vidensinstitution? Kom og lyt – og snak med hvis du vil, når Erik Steinskog taler med museumsinspektør Ellen Egemose fra Brandts om, hvad det lige præcis er, Queen B kan.

Du kan købe øl, vand og kaffe til talken i museets nye café i stueetagen. Brandts Café er forsat åben efter talken.

Praktisk info:
Det er gratis at deltage til arrangementet, men der er begrænset antal pladser, så book din billet her
Der er almindelig entré til udstillingerne.
Lokale: Kunstpausen