19.6.2019

Knokkelmanden og lysseeren

19:00
21:00

Kom til foredrag med museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum.

Lise Jeppesen var initiativtager til udstillingen L.A. Ring og H.A. Brendekilde – Kunstnerbrødre, der er skabt i samarbejde med museumsinspektør Eirin Bergum fra BRANDTS og Birgitte von Folsach fra Nivaagaards Malerisamling.  Med dette foredrag kommer du helt tæt på tankerne bag udstillingen, som kan opleves på BRANDTS frem til 25. august.

Foredraget fokuserer på L. A. Rings og H. A. Brendekildes nære venskab, deres møde med hinanden, og hvilke konsekvenser deres kunstneriske udvikling havde for venskabet. Ring og Brendekilde påvirkede i første omgang hinanden kompromisløst og var herigennem medvirkende til at introducere realismen i dansk kunst. Hvem var deres samtidige inspirationskilder? Og hvor skiltes siden deres veje? Lise Jeppesen vil i foredraget komme ind på, hvordan det er gået til, at det især er L.A. Ring, som i dag er gået over i dansk kunsthistorie med over 180 værker i museumseje, mens H.A. Brendekilde på trods af auktionshusenes og udlandets fortsatte interesse kun er repræsenteret med 37.

Vi opfordrer til at du kommer i god tid, så du kan se udstillingen inden foredraget. Billet til udstillingerne er inkluderet i billetprisen.

Pris kr. 125,-
Medlemspris kr. 50,-

Køb din billet her eller i BRANDTS butik.

Der et begrænset antal billetter, så vi anbefaler, at du køber din billet i god tid. Vi kan ikke love, at der er mulighed for at købe billetter på dagen.

OBS! Hvis du er medlem, så skal du logge ind på webshoppen, for at købe til medlemspris. Du logger ind på webshoppen HER. Hvis du har glemt dit kodeord, så kan du få et nyt HER. Når du er logget på, så kan du se billetten til foredraget under billetter HER.