22.10.2020

Pink, provokerende og fuld af humor

17:00
19:00

ARRANGEMENTET ER AFLYST

Maja Malou Lyses plads i kunsthistorien.

Maja Malou Lyse er en ung, markant kunstner, der i sin kunst tager livtag med normer for krop og seksualitet i et billedsprog, der ofte er pink, provokerende og fuldt af humor. Foredraget giver et indblik hendes værk Revenge Body og sætter det ind i en større kunsthistorisk sammenhæng. Lyses kunstneriske tilgange og normkritiske agenda vil her især blive set i forhold til 1970’ernes feministiske kunst, som Lyse er inspireret af, men også adskiller sig fra: Hvilke ligheder er der, hvilke forskelle, og ikke mindst, hvilken rolle spiller humoren i kunsten før og nu.

Lyse arbejder i mange forskellige medier – som video, foto, performance og skulptur – og på mange forskellige platforme. Således har Lyse har ikke bare udstillet eller performet på museer som Tate i London, Moderna Museet i Stockholm, eller nu på Kunstmuseum Brandts, men har en del af sit kunstneriske virke på den sociale medieplatform Instagram. Foredraget vil stille skarpt på denne form for praksis, som kan ses som en slags hverdagsaktivisme i forlængelse af det 20. århundredes avantgarder, hvis mål også var at påvirke verden ved at udviske grænserne mellem kunst og liv. En central pointe for Lyse er, at vores begær altid vil være under indflydelse af den tid og kultur vi vokser op i. Foredraget ser nærmere på, hvad det er for normer Lyse udfordrer, og hvad hun ønsker at sætte i stedet.

Camilla Skovbjerg Paldam, Ph.d., Lektor i Kunsthistorie, Aarhus Universitet. Siden 2013 leder af den tværfaglige forskningsgruppe Sexuality Studies, desuden projektleder i det Velux-financierede forskningsprojekt Gender Blender i samarbejde med Kvindemuseet i Aarhus og andre forskere fra Aarhus Universitet. Arbejder med køn, seksualitet, feminisme og avantgardekunst i det 20. og 21. århundrede.

Praktisk
Pris 150,-
Medlemspris 75,-
Hvis du ikke er medlem, så læs mere om medlemskab og priser her.

Der et begrænset antal billetter, så vi anbefaler, at du køber din billet i god tid. Vi kan ikke garantere, at der er mulighed for at købe billetter på dagen.

Kunstmuseum Brandts overholder altid gældende retninglinjer i forhold til at mindske smittespredning af COVID-19. Vi opfordrer alle besøgende på museet til at følge anbefalinger om afstand og hygiejne – og til at opføre sig hensynsfuldt overfor de øvrige gæster.

© Maja Malou Lyse