28.11.2019

Værkerne: Jens Juel og det perfekte portræt

19:00
20:30

Dette er det tredje i foredragsrækken Fire vinkler på Værkerne.

En dag for næsten 250 år siden lægger den fynskfødte maler Jens Juel sidste hånd på det selvportræt, som siden bliver kendt som Det måbende. Vi tror, at han malede det for at øve sig på et af de mange ansigtsudtryk, man som portræt- og historiemaler måtte mestre. Vi kan dog ikke være sikre, for Juel efterlod sig hverken breve, dagbøger eller erindringer. Vil vi vide noget, må vi læse det ud af hans malerier.

Jens Juel (1745-1802) voksede op i Gamborg på Fyn. Da han kom i konfirmationsalderen blev han sendt til Hamburg for at gå i lære som maler. Herfra starter hans rejse til at blive en af Danmarks mest populære portrætmalere. Fra 1760 og fire årtier frem gør Jens Juel karriere som landets foretrukne portrætmaler. I hans billeder møder vi et galleri af tidens mest betydningsfulde mænd og kvinder. Ministre, diplomater, embedsmænd, godsejere, videnskabsmænd, forfattere, kunstnere og kongehusets medlemmer.

Inspektør Eirin Bergum fortæller om Juels rejse fra hans opvækst på Fyn til hans liv som portrætmaler i København, hvor alle ville foreviges af hans fintfølende pensel.

Pris: 75,-
Medlemspris: 45,-
KØB BILLET HER

Pris for samlet foredragsrække: 250,-
Medlemspris: 150,-
KØB BILLET HER

Foredragsrækken omfatter desuden Kunstnernes skitser og den kreative procesSe mennesket og Det moderne gennembrud.

Du kan også købe billetter i billetsalget på museet.

Der et begrænset antal billetter, så vi anbefaler, at du køber din billet i god tid. Vi kan ikke garantere, at der er mulighed for at købe billetter på dagen.

OBS! Hvis du er medlem, så skal du logge ind på webshoppen, for at købe til medlemspris. Du logger ind på webshoppen HER. Hvis du har glemt dit kodeord, så kan du få et nyt HER.