14.11.2019

Værkerne: Kunstnernes skitser og den kreative proces

19:00
20:30

Dette er det første i foredragsrækken Fire vinkler på Værkerne.

Kunstnernes skitser viser kunstnernes i et frirum, hvor kunstnerne kunne eksperimentere og fordybe sig uden tanke for et kritisk publikum. De var frie og ikke bundet af ”the law-of-the-all-over”, som den amerikanske kunsthistoriker Norman Bryson har beskrevet det, altså en frihed fra forestillingen om at maleriet skulle være i ligevægt og fylde hele sit lærred.

På skitseblokken var kunstnere ikke underlagt maleriets lov om at skulle fylde hele fladen. Her kunne kunstnere fange en hurtig bevægelse, eller de kunne fortabe sig i en enkelt detalje. Der var, mente flere, kortere afstand mellem ånd og hånd. Derfor har mange betragtet skitsen som et sted, hvor kunstnere kunne arbejde friere og bedre end i det endelige format. I en vis forstand er skitsen aldrig færdig. Den viser bevægelse, ansatser, fejl og gentagne forsøg – m.a.o. den kreative proces – snarere end et afsluttet og formfuldendt værk. Det giver et særligt indblik i kunstens tilblivelse.

Foredraget viser flere mester-skitser fra den store kunsthistorie, foredragsholderens personlige yndlingsskitser og enkelte skitser fra Kunstmuseum Brandts, som er fundet frem til lejligheden.

Om foredragsholderen: Theis Vallø Madsen, kunsthistoriker, ph.d. Han har tidligere arbejdet som forsker ved Aarhus Universitet, Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, Faaborg Museum og Syddansk Universitet. Han har formidlet sin forskning som en del af sin undervisning på kunsthistorie ved Aarhus Universitet og kulturformidling ved Syddansk Universitet. Han står bag Skitsehandlen – et udstillingssted og kunsthandel kun for kunstnernes skitser, studier og tegninger.

Pris: 75,-
Medlemspris: 45,-
KØB BILLET HER

Pris for samlet foredragsrække: 250,-
Medlemspris: 150,-
KØB BILLET HER

Foredragsrækken omfatter desuden Se mennesket, Jens Juel og det perfekte portræt og Det moderne gennembrud

Du kan også købe billetter i billetsalget på museet.

Der et begrænset antal billetter, så vi anbefaler, at du køber din billet i god tid. Vi kan ikke garantere, at der er mulighed for at købe billetter på dagen.

OBS! Hvis du er medlem, så skal du logge ind på webshoppen, for at købe til medlemspris. Du logger ind på webshoppen HER. Hvis du har glemt dit kodeord, så kan du få et nyt HER.