Årets julegave Mit Brandts årskort Få fri adgang til museet i et år. Og tag en ven med.

Farverne i
kunsten

permanent Undervisningsforløb i "Brandts Samling" med tilhørende tegne- og maleworkshop

Varighed: 3 timer
Pris: 750,- pr. hold
Booking: Tlf. 2094 0580 eller 2753 7092 
Aldersgruppe: BH, 0. – 10. klasse, FGU, SOSU, gymnasier, ungdoms-, erhvervs- og videregående uddannelser
Sprog: Dansk, engelsk og tysk

Kunsten er fuld af fantastiske farver! Farver der er vilde, glade, foruroligende, ekspressive, symbolske, uhyggelige, musiske og fortællende. Kunstens verden rummer hele paletten! Med afsæt i Brandts Samling dykker vi ned i farvernes forunderlige verden og undersøger, hvordan kunstnere gennem tiderne har eksperimenteret med farver, farveteorier og teknikker. Vi starter i det tidlige 1800-tal med Jens Juels naturskildringer, over Theodor Philipsens impressionistiske sitrende penselstrøg til Asger Jorns sanselige farveeksplosioner, videre til Per Kirkebys vilde farveklatter og mange flere. Målet er at give eleverne en grundlæggende viden om farven som kunstnerisk materiale, farvers egenskaber, udtryk og betydning gennem 200 års dansk kunsthistorie.

Efter udstillingsbesøget eksperimenterer eleverne selvstændigt med farver i værkstedet. Opgaverne tilpasses hvert enkelt klassetrin. Øvelserne har til formål at give eleverne erfaring med farvernes særlige egenskaber enkeltvis og i kombination med andre, deres rumlige effekter, ekspressive kraft samt en forståelse for sammenhængen mellem farver og billeders indholdsmæssige udtryk. Til slut præsenterer eleverne deres billeder og reflekterer over deres erfaringer og oplevelser undervejs i processen.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk, historie, billedkunst samt håndværk og design. Således lærer eleverne:

  • At iagttage, beskrive og vurdere farvers optiske virkning og betydning
  • Om farvens udvikling som kunstnerisk materiale og virkemiddel; fra det tidlige 1800-tal til i dag
  • At omsætte teoretisk viden om farvers egenskaber og udtryk til praktisk erfaring igennem farveøvelser
  • At præsentere og reflektere over egne projekter og beherske fagord og –begreber

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab

PDF til print – tryk her.