Farverne i
kunsten

Permanent undervisningsforløb om Farvernes forunderlige verden

Varighed: 3 timer
Pris: 750,- pr. hold
Booking: Tlf. 2094 0580 eller 2753 7092 
Aldersgruppe: BH, 0. – 10. klasse, FGU, SOSU, gymnasier, ungdoms-, erhvervs- og videregående uddannelser
Sprog: Dansk og engelsk 

Kunsten er fuld af fantastiske farver! Farver der er vilde, glade, foruroligende, ekspressive, symbolske, uhyggelige, musiske og fortællende. Kunstens verden rummer hele paletten! Med afsæt i kunsten på museets vægge dykker vi sammen ned i farvernes forunderlige verden og undersøger, hvordan kunstnere gennem tiderne har eksperimenteret med farver, farveteorier og teknikker. I udstillingen bliver eleverne præsenteret for øvelser der stimulerer både øjne, ører, krop og hoved, og tilegner sig herigennem grundlæggende viden om farven som kunstnerisk materiale, farvers egenskaber, udtryk og betydning gennem 200 års dansk kunsthistorie.
Tilbage i værkstedet skal penslerne svinges! Hjernen skal slås fra og der skal arbejde intuitivt og spontant med farvebrug. Øvelserne har til formål at give eleverne erfaring med farvernes særlige egenskaber enkeltvis og i kombination med andre

Efter udstillingsbesøget eksperimenterer eleverne selvstændigt med farver i værkstedet. Opgaverne tilpasses hvert enkelt klassetrin. , deres rumlige effekter, ekspressive kraft samt en forståelse for sammenhængen mellem farver og billeders indholdsmæssige udtryk. Til slut præsenterer eleverne deres billeder og reflekterer over deres erfaringer og oplevelser undervejs i processen.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk, historie, billedkunst samt håndværk og design. Således lærer eleverne:

  • At iagttage, beskrive og vurdere farvers optiske virkning og betydning
  • Om farvens udvikling som kunstnerisk materiale og virkemiddel; fra det tidlige 1800-tal til i dag
  • At omsætte teoretisk viden om farvers egenskaber og udtryk til praktisk erfaring igennem farveøvelser
  • At præsentere og reflektere over egne projekter og beherske fagord og –begreber

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab

PDF til print – tryk her.