Bevægelse,
tegneserier
og tintin

Varighed: 3 timer
Pris: 550,- pr. hold
Booking: 2753 7010  (udstillingen har åben til og med den 2. september 2018)
Aldersgruppe: 4. – 10. klasse, ungdoms- og videregående uddannelser samt erhvervs-, produktions- og fagskoler
Sprog: Dansk, engelsk og tysk

Hvad er det, der gør Tintin-universet så gribende og tidløs? En af elementerne er unægtelig Hergés evne til at gengive bevægelse. Figurerne i Hergés univers bevæger sig både naturalistisk, men samtidig hylende morsomt. Vores tema i et 3-timers forløb er bevægelse. Vi zoomer helt tæt på detaljerne og får set nærmere på de forskellige karakterers måde at bevæge sig på. I Hergé-udstillingen går vi på opdagelse i tegninger, skulpturer og malerier og holder stadig øje med kroppen i karaktererne.

Efter udstillingen skal vi i gang med selv at tegne! Først varmer vi op med croquis med tøj, for at øve os i at betragte og tegne bevægelse. Derefter skal eleverne i gang med at lave deres egen tegneserieside, hvor vi giver det benspænd, at de ikke må bruge ord til at forklare historien, det er det visuelle og kropslige i deres fortælling, der er bærende. Fokus er ikke detalje og den perfekte streg, men bevægelse og det visuelle udtryk i hele siden samt den enkelte tegnseserierude. Vi arbejder med ”kameravinkler” og komposition til at få bevægelsen så tydeligt frem som muligt. Afsluttende præsenterer eleverne deres tegneserie for hinanden, og vi taler om hvilke effekter, de har fået frem i deres produktioner og designprocesser.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk, billedkunst samt håndværk og design.
Således lærer eleverne:

  • At arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen fremstilling
  • Viden om formsprog og farvers æstetiske udtryk
  • At kende til enkelte designudtryk og hente inspiration i hverdagens billeder
  • At udvikle kreativitet og innovation
  • At understøtte og styrke visuelle kompetencer og æstetisk forståelse
  • At benytte visuelle og æstetiske strategier i egne fremstillinger og dermed formidle egne projekter med visuelle udtryk
  • At analysere billeder og billeders funktioner

 

PDF til print. Se her