Hvornår er foto kunst?

permanent undervisningsforløb om kunstfotografi

Varighed: 3 timer
Pris: 750,- pr. hold
Booking: Tlf. 2094 0580 eller 2753 7092
Aldersgruppe: 5. – 10. klasse, FGU, SOSU, gymnasier, ungdoms-, erhvervs- og videregående uddannelser
Sprog: Dansk, engelsk og tysk

Vi har stadig en tendens til at forstå fotografiet som et sandhedsvidne – en dokumentation, der skal hjælpe os med at forstå verden. I Brandts Samling har vi et stort antal fotografer, der er ikke har dokumentationen som deres mål. De bruger snarere kameraet som pensel og skaber tidsløse, mystiske, uforståelige og smukke fortællinger med deres fotografier, der skal få os til at forstå verden på en hel anden måde.
I forløbet ser vi nærmere på fotografiet som kunstform. Vi laver et historisk oprids og ser på nogle skelsættende kunstfotografier, og diskuterer, hvornår man kan kalde et foto kunst. Diskussionen fortsætter i Brandts Samling, hvor vi ser på fotografier af blandt andre Keld Helmer Petersen, Diane Arbus og Harold Edgerton.

Efter udstillingsbesøget arbejder eleverne med kameraer og skaber deres egne kunstværker. Først med kameraet siden med computeren. Til slut viser de deres værker for hinanden, og vi diskuterer om alle virkelig kan lave kunst blot ved at trykke på udløseren.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk og billedkunst.

Således lærer eleverne:

  • At bruge beskrivende og analytiske formuleringer
  • At få indblik i en specifik genre og dens fagbegreber
  • At forholde sig mundtligt til egne og andres medieproduktioner
  • At arbejde praktisk med fotografiet som udtryksform og lære om billedbehandlingens mulighed for at understøtte den kunstneriske intention.

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab.

PDF til print –  tryk her

Foto: Keld Helmer Petersen