Lystegning i fotostudiet

UNDERVISNINGSFORLØB I Erik A. Frandsen MED TILHØRENDE WORKSHOP I FOTOSTUDIE

Varighed: 3 timer
Pris: 550,- pr. hold
Booking: 27 53 70 10
Udstillingsperiode 25/8 – 30/12
Aldersgruppe: 5. – 10., ungdoms- og videregående uddannelser samt erhvervs-, produktionsskoler og SOSU
Sprog: Dansk, engelsk eller tysk

Til efteråret rykker samtidskunsten ind på Brandts. Udstillingen ”Haiti” af den danske samtidskunstner Erik A. Frandsen er skabt ud fra en rejse til Haiti, hvor han besøgte Jørgen Leth. I udstillingen oplever vi akvareller fra rejsen og Frandsens dagbogsnotater gengives som 28 kæmpe lyspaneler bøjet i neon. Dagbogen indfanger steder, indtryk og samtaler i fragmenter og er fuld af sanselighed og nærvær.
I et 3 timers undervisningsforløb arbejder vi med tekst som æstetisk udtryksform. Vi begynder i selve udstillingen med nogle tegneøvelser og et dialogbaseret oplæg om Erik A. Frandsens arbejdsmetode, proces og idéer. Vi taler også om haitiansk voodookunst som diamentral modsætning til den postmoderne kunstscene.
I workshoppen skal eleverne ud at observere byen med automatskrift. Når de kommer tilbage skal de bytte notater og nu finde hvilke udsnit af bogstavernes former, der er æstetisk interessante. Disse former skal nu genskabes i fotostudiet ved lystegninger. Fotografierne redigeres og til slut diskuterer vi forskellen på det fotografiske vs. det tegnede udtryk.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk, historie, billedkunst og samfundsfag. Således lærer eleverne:

  • At bruge beskrivende og analytiske formuleringer
  • At få indblik i en specifik genre og dens fagbegreber
  • At forholde sig mundtligt til egne og andres medieproduktioner
  • At arbejde praktisk med fotografiet som udtryksform og lære om billedbehandlingens mulighed for at understøtte den kunstneriske intention

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab.

PDF til print se her