Portræt-
fotografiet

PERMANENT undervisningsforløb i ”BRANDTS SAMLING” MED TILHØRENDE FOTOWORKSHOP

Varighed: 3 timer
Pris: 550,- pr. hold
Booking: 27537010 
Aldersgruppe: 3. – 10., ungdoms- og videregående uddannelser
samt erhvervs-, produktions og fagskoler
Sprog: Dansk, engelsk og tysk

Selfies, snapshots, familiefotos – vi vælter os i portrætter. Med kameraet i lommen er vi aldrig sene til at iscenesætte og forevige os selv og andre. Et vigtigt spørgsmål har altid været – hvem er jeg, og hvordan vil jeg gerne ses? I maleriet kan kunstneren ændre og forskønne, i portrætfotografiet har fotografen en væld af muligheder at arbejde med.

Brandts Samling rummer en række meget forskelligartede portrætter. Vi gennemgår portrættet som genre, portrættets historie, funktion og ikke mindst diskuterer vi selviscenesættelse, billedfortælling og komposition.
Efter udstillingsbesøg får eleverne en konkret opgave og arbejder selvstændigt med portrætfotografi og billedredigering. I den sidste del af forløbet fremlægger eleverne deres billeder og overvejelser under processen. Formålet er at give eleverne en forståelse for sammenhængen mellem form og indhold og portrættet som udtryk for personlighed, selviscenesættelse og identitet.
Eleverne introduceres og opfordres til at bruge kunst/billedfaglige begreber, de får kendskab til basale digitale redigeringsteknikker og mundtlig fremlæggelse.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk, historie, billedkunst og samfundsfag. Således lærer eleverne:

  • At bruge beskrivende og analytiske formuleringer
  • At få indblik i en specifik genre og dens fagbegreber
  • At forholde sig mundtligt til egne og andres medieproduktioner
  • At arbejde praktisk med fotografiet som udtryksform og lære om billedbehandlingens mulighed for at understøtte den kunstneriske intention

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab.

PDF til print – tryk her.