25.11.2016
16.4.2017

SANSEUDSTILLING

UNDERVÆRKER

 

 

Alfio Bonanno skaber magisk kunst for børn på Brandts

Ny Sanseudstilling skabt af Alfio Bonanno på Brandts tager børn og barnlige sjæle på en magisk og fantasifuld rejse ind i kunsten inspireret af naturens forunderlige skabninger.

Årets Sanseudstilling Underværker handler grundlæggende om alt det vidunderlige, der findes i naturen. Men fordi det er en kunstudstilling ligner naturen selvfølgelig slet ikke sig selv. Der er blade så store som træer og vandfald, man kan gå igennem uden at blive våd. Sære væsener, der hverken er fugle eller fisk, svæver rundt i et bassin og gigantiske sommerfuglepupper er i gang med at klække. Man kan genkende en masse ting og så alligevel ikke.

Både krop og fantasi kommer på en rejse ind i en magisk og sjov verden, der minder os om, at der er fantastiske detaljer at finde overalt ude i naturen – hvis bare man stopper op og kigger efter.

Med Sanseudstillingen Underværker ønsker Brandts at skabe en total rummelig oplevelse for børn og legesyge voksne. Her må kunsten traditionen tro gerne berøres og i det hele taget opleves med hele kroppen.

Glæd jer til efterårets Sanseudstilling, der bliver både vild, frodig og fyldt med kunstneren Alfio Bonannos finurlige og eventyrlystne naturkunst.

Skabt af Alfio Bonanno

I år er Sanseudstillingen skabt af den dansk-italienske kunstner Alfio Bonanno (f. 1947 på Sicilien), der er en international anerkendt billedkunstner og især er kendt som en af pionererne indenfor genren land art. Han er medgrundlægger af naturkunstparken TICKON på Langeland. Bonanno skaber verdener og fortællinger om og med naturen. Ofte kan man finde hans kunst i skove, parker og vandløb, på øer og oppe i træer. Men inden længe altså også i en sal på Brandts.

Om arbejdet med Sanseudstillingen fortæller Bonanno: ”Jeg har arbejdet meget med børn og interaktive installationer i og med naturen. Men det her er en anderledes og fantastisk udfordring – at lave en Sanseudstilling indenfor! Det tegner dog virkelig godt det hele. Og det bliver rigtig spændende. Jeg arbejder stadig med naturen, men jeg vil helst ikke afsløre for meget. Tingene skal opleves første gang og overraske.”

Kunst – er det for børn?

”Absolut! – Især når alle sanser sættes i spil”, mener Marianne Ager, der er ansvarlig for Sanseudstillingen på Brandts. ”Vi voksne betragter og sætter ord på kunstværkerne, mens børns nysgerrighed betyder, at de helst udforsker kunsten med alle sanser og hele kroppen. Derfor har vi endnu engang skabt en stor flot kunstudstilling rettet mod små, halvstore og de voksne, der ikke har lagt fantasien helt på hylden. Selvom det er med en legende tilgang så kan kunsten mere. Den kan overraske, snyde vores sanser, få os til at standse op og se os selv og verden på en ny måde”, konkluderer Marianne Ager.

Sanseudstillingens betydning for Brandts

I snart 30 år har børn og eventyrlystne voksne i tusindvis besøgt den årlige Sanseudstilling på Brandts. Både nye og veletablerede kunstnere har tryllet spændende universer frem, der har budt på både fordybelse og udfordringer.

”Sanseudstillingerne er her på 28. år en stærk del af husets brand – et kunstmuseum for alle aldre”; fortæller Leslie Schmidt Publikums- og formidlingschef på Brandts. ”Udstillingerne er ofte de fynske børns første møde med samtidskunst og Brandts, og derfor byder vi på det ypperste, hvert år! Det er en særlig udstilling udviklet med høj kunstnerisk kvalitet og et indgående kendskab til børns sanselige tilgang til verdens mysterier.”

Sanseudstillingerne er for mange en tradition – det årlige besøg med børnehaven eller skolen og familiens fællesoplevelse. ”Skolebørn deler gerne gode minder fra tidligere udstillinger med os, når de flere år senere kommer tilbage på skolebesøg – og undrer sig vildt over, at det fantastiske univers, de kan huske, ikke er der mere. Hvorefter de er nødt til at tjekke, hvad vi nu viser.” fortæller Leslie Schmidt, og konkluderer: Man bliver aldrig for stor til en Sanseudstilling!

FAKTA:

Alfio Bonanno

http://www.alfiobonanno.dk/

http://kunstnere.langelandkommune.dk/Skulptur/Alfio%20Bonanno

Sanseudstillingen:

Hvert år inviterer Brandts en anerkendt kunstner til at skabe en Sanseudstilling i øjenhøjde med børnene.

Det er første gang Brandts har inviteret en kunster, som de tidligere har produceret en Sanseudstilling sammen med. Alfio Bonanno stod også bag Sanseudstillingen Naturligvis i 1994.

Årets Sanseudstilling er den 28. i rækken.

Sidste års Sanseudstilling Hullet i muren er nomineret til Den Fynske Kulturpris, der uddeles på mandag.

Udstillingsperiode: 25.11.2016 – 16.4.2017

Åbning:

Officiel åbning: Torsdag den 24.11.2016 kl. 13-15. Mads Damsbo byder velkommen og udstillingen åbnes af Alfio Bonanno. 2 klasser fra Odense Friskole indvier udstillingen og bagefter serveres der pandekager

Pressen er velkommen til at deltage i åbningen og Alfio stiller gerne op til interviews på dagen, og er også at træffe i udstillingen ugen op til åbningen.

Åbningsfest for offentligheden: Torsdag den 24.11.2016 kl. 15-21. Udstillingen er åben for alle, kreative workshops og musik.

Sted: Brandts – Museum for kunst & visuel kultur, Brandts Torv 1, 5000 Odense C

Billeder og pressemeddelelse som PDF kan downloades nederst på denne side

For yderligere information kontakt PR & Marketingansvarlig Tine Jørgensen, Brandts (22 10 52 80 / presse@brandts.dk)

 

Pressemeddelelse

Download som pdf

Alfio Bonanno

Foto Brandts

Download

Alfio Bonanno

Foto: Alfio Bonanno

Download

Underværker

Foto: Brandts

Download

Underværker

Foto: Brandts

Download

Underværker

Foto: Brandts

Download