Design et LP cover

Undervisningsforløb i udstillingen ”Painting the 1960's” med workshop i designprocesser

Varighed: 3 timer

Med udgangspunkt i temaudstillingen ”Painting the 1960s” skal vi i et undervisningsforløb analysere den visuelle kultur der opstår i et årti, der i den grad udvikler et visuelt sprog. Hverdagens genstande, fotografiet og reklamer begynder at få sit indtog i billedkunstens verden og grænsen mellem fin- og populærkultur begynder at udviskes. Med denne indfaldsvinkel tilbyder vi et dialogbaseret undervisningsforløb i ”Painting the 1960s”, hvor vi bl.a. møder Poul Gernes’ prikker, Asger Jorns modifikationer og en væg fuld af LP covers fra 60erne.
I workshoppen dykker vi ned i musikkens betydning for kunsten og lytter til Lper, imens vi tegner associationstegning med masser af farver og vilde former. Herefter er det tid til at designe vores egne LP covers baseret på den tegning vi har lavet. Vi forsøger med andre ord at dykke ned i designprocessen af et LP cover, som de gjorde det i 60’erne. Afsluttende viser eleverne deres design for hinanden, og vi taler om, hvordan musikkens stemning kan ses i designet.
Aldersgruppe: 6.-10. årgang og ungdomsuddannelserne. Kan tilpasses øvrige målgrupper og vores samarbejdspartnere i CAVE-projektet (læs mere her). Forløbet tilbydes også på tysk og engelsk.

Forløbet er fagunderstøttende til dansk, billedkunst samt håndværk og design. Således lærer eleverne:

  • At arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen fremstilling
  • Viden om formsprog og farvers æstetiske udtryk
  • At kende til enkelte designudtryk og hente inspiration i hverdagens billeder
  • At udvikle større kreativitet og innovation
  • At understøtte og styrke visuelle kompetencer og æstetiske forståelse
  • At benytte visuelle og æstetiske strategier i egne fremstillinger og dermed formidle egne projekter med visuelle udtryk
  • At analysere billeder og billeders funktioner

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab

PDF til print – tryk her