Værkstedsforløb i sanseudstillingen

BESØG”KRYSTALGROTTEN” AF BJØRN PIERRI ENEVOLDSEN MED TILHØRENDE VÆRKSTEDFORLØB

Varighed: 2 timer (inkl 15. spisepause)
Pris: 550,- pr. hold (maks 25 elever)
Booking: 65207010 (udstillingen har
åbent fra 14. okt-18. feb)
Aldersgruppe: BH – 3. klassetrin
Sprog: Dansk, engelsk og tysk

Med udgangspunkt i årets sanseudstilling ”Krystalgrotten” af Bjørn Pierri Enevoldsen begynder vi vores rejse med at lære lidt om, hvad et museum egentlig er for noget. Derefter fortæller vi om de sejeste krystaller man kender til og så er det tid til en sansevandring i sanseudstillingen ”Krystalgrotten”. Med lege og mindfulness-øvelser oplever vi først udstillingen sammen, herefter skal elever selv udforske udstillingen. Her kæmper de sig igennem den tætte skov. De udforsker grotten med de magiske krystaller, forsøger at krydse den glødende lavasø uden at brænde sig og tager turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Rejsen ender i en omvendt verden, hvor man ligger på skyer og oppe i loftet hænger byer og kigger ned på os.

Efter udstillingsbesøg og en spisepause går vi i gang med at skabe store fællestegninger, hvor man tegner i stilhed med tusch og oliekridt. Eleverne får hele tiden nye benspænd, der hjælper dem til at blive i skabelsesprocessen. Til sidst har vi skabt 5 forskellige universer, som inspireret af den omvendte verden fra udstillingen, skal ses mens man ligger på gulvet og kigger op på tegningen. Liggende på gulvet taler vi om hvilke fortællinger, der er opstået i fællestegningerne. Universerne får I med, så I kan hænge dem op hjemme på skolen eller institutionen.

Forløbet er fagunderstøttende til dansk, natur og teknologi, billedkunst samt håndværk og design og relaterer sig til de Fælles Mål. Således lærer eleverne:

  • At understøtte og styrke visuelle kompetencer og æstetisk forståelse
  • Viden om formsprog og farvers æstetiske udtryk
  • At benytte visuelle og æstetiske strategier i egne fremstillinger og dermed formidle egne projekter med visuelle udtryk
  • At udvikle større kreativitet og innovation
  • At understøtte og styrke visuelle kompetencer og æstetisk forståelse
  • At udtrykke ideer og betydninger visuelt
  • At analysere billeder og billeders funktioner

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab.

PDF til print – tryk her