FREMKALD DIT EGET FOTO I MØRKEKAMMER!

UNDERVISNINGSFORLØB OM ANALOG FOTOGRAFI I VORES MØRKEKAMMER

Varighed: 3 timer
Pris: 750,- pr. hold (maks 25 elever)
Booking: Tlf. 2094 0580 eller 2753 7092  
Aldersgruppe: 6. – 10. klasse, FGU, SOSU, gymnasier, ungdoms-, erhvervs- og videregående uddannelser
Sprog: Dansk, engelsk og tysk

Aldrig har fotografier været en så stor del af vores hverdag, men ved du egentlig hvad et fotografi er? I dette komplet analoge 3 timers undervisningsforløb kommer vi helt ind under huden på fotografiet og får en grundlæggende forståelse for hvad der sker, når vi tager et billede.

Vi begynder med et dialogbaseret oplæg om fotografiets oprindelse, hvor vi taler med eleverne om deres forhold og erfaringer med fotografi. Vi præsenterer forskellige analoge og gamle fototeknikker som fx. daguerreotypi, wet plate, pinhole, fotogravure og cyanotypi, og vi henter læring og inspiration fra museets fotografiske udstillinger.

I workshoppen bruger eleverne et af vores hjemmebyggede hulkamera. Det udstyres med fotopapir, som vi eksponerer for lys. Fotografiopgaven er både at tage et billede af en bygning, et portræt og af en genstand. I mørkekammeret tryller vi resultatet frem. Først med fremkaldervæske og så med fiksérvæske. Nu har eleven taget og fremkaldt sit eget billede! Alene ved hjælp af en lystæt papkasse, lysfølsomt papir og kemikalier.
Afslutningsvist præsenterer eleverne deres analoge fotografier for hinanden, og vi diskuterer processen, motivet og deres oplevelser i mørkekammeret.

Forløbet er fagunderstøttende til Fælles Mål i dansk, natur/teknik, fysik/kemi, billedkunst samt håndværk og design. Således lærer eleverne:

  • At arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen fremstilling
  • Viden om formsprog og farvers æstetiske udtryk
  • At kommunikere om natur og teknologi
  • At designe, gennemføre og evaluere undersøgelser i fysik/kemi
  • At få styrket mediekompetencer i forhold til at læse, afkode og tolke billeder
  • At kende til enkelte designudtryk og hente inspiration i hverdagens billeder
  • At understøtte og styrke visuelle kompetencer og æstetiske forståelse

 

PDF til print – tryk her

Kontakt os endelig hvis der er interesse for at indgå et længerevarende partnerskab.

Interesseret i en udvidet udgave af forløbet? Læs mere om et forløb á 2 gange 3 timer til 1250,-, hvor eleverne også bygger kameraet selv – tryk her.