10.11.2017
29.7.2018

Lars von Trier

DET GODE MED DET ONDE

Det er os en stor glæde at kunne præsentere efterårets store udstilling på Brandts: Lars von Trier – Det gode med det onde. Udstillingen giver for første gang et retrospektivt overblik over dansk films største mester og trækker hovedlinjerne op i hans verdensberømte produktion af film.

Lars von Trier (f. 1956) har med hovedværker som RigetBreaking the WavesIdioterneDancer in the DarkDogville, Melancholia og Nymphomaniac markeret sig som en hovedskikkelse i moderne filmkunst gennem de sidste tredive år. Med sin kontroversielle fortællestil har han fornyet den kunstneriske filmscene og udvidet vores kendskab til eksistentielle temaer som liv og død, seksualitet og undergang. Iscenesat med hypnotisk smukke billeder har Trier bjergtaget publikum verden over. Nu fortæller Brandts historien om filmskaberen, der tager det gode med det onde.

Udstillingen giver et retrospektivt overblik over Triers værk. I form af filmklip, interviews, dokumenter, effekter fra filmene, manuskripter og meget mere får publikum lejlighed til at kigge instruktøren over skulderen og få indblik i hans særlige og dybt originale greb om filmmediets muligheder. Gennem tematiske snit i Triers billedsprog stiller udstillingen skarpt på værkernes udfordring af forholdet mellem form og indhold, etik og æstetik og ikke mindst på legen med genrer. Lars von Trier – Det gode med det onde tegner et portræt af en instruktør, der kompromisløst har udfordret filmmediet, sig selv og sine skuespillere til at levere det umulige: Nemlig en sandhed i følelsen og fortællingen midt i tydeliggørelsen af filmen som fiktion og konstruktion.

Lars von Trier – Det gode med det onde er skabt i tæt samarbejde mellem Brandts og Zentropa. I forbindelse med udstillingen udgiver Brandts en rigt illustreret bog om Lars von Trier redigeret af Peter Schepelern med bidrag fra en lang række internationale filmeksperter, medvirkende og samarbejdspartnere.

Pressemateriale: Klik her

Brandts, Brandts Torv 1, 5000 Odense C