Transparent

Artist talk med Allan Otte

Mød kunstneren bag den aktuelle udstilling 'Naturligvis - Landskabsmalerier af Allan Otte'.

Allan Otte (født 1978) er aktuel på Kunstmuseum Brandts netop nu, hvor du kan opleve hans helt særlige fortolkning af landbrugsmaleriet som genre.

Allan Otte hylder den plet på jorden, vi står på, hverdagen, og den virkelighed, der især findes i landbrugsdanmark. Trådene til hans egen opvækst på et konventionelt landbrug i Himmerland er tydeligt, og han bearbejder emnet nøgternt og tilsyneladende uden sentimentalitet.

Citat fra interview med Allan Otte fra udstillingskataloget:
"Der er en lang tradition i kunsthistorien for at skildre natur og den måde, vi bruger nature på. Landskabsskildring var stort i guldalderen og naturalismen. Men det er blevet forsømt den moderne malerkunst i perioden, hvor landet blev gennemindustrialiseret og i den grad blev til et landbrugsland. Kunstnerne har fastholdt billedt af landskabsidyl og såkaldt ren natur og har måske været mere optagede af byens end af landområdernes modernitet. Det undrer mig, at motoriserede landbrugsmaskiner har været så utænkeligt et motiv i malerkunsten."

Hos Allan Otte finder vi både traktorer, gyllespredere, malkekarusseller og moderne løsdriftsstalde. Og med sin helt specielle malemetoder fremkalder han motiverne bid for bid i nærmest fotorealistisk stil.

Kom og hør kunstneren fortælle om både motiver og maleteknik.

Program
Frem til kl. 19: Mulighed for at se udstillingen på egen hånd
kl. 19-20: Artist talk med Allan Otte i Kunstpausen
kl. 20-20.30: Mulighed for at stille spørgsmål til kunstneren

Praktisk
Torsdag den 27. januar kl. 19.00-20.30
Pris 100,-
Medlemspris 50,-

Prisen er inkl. entré til Allan Otte udstillingen. Ønsker man billet til husets øvrige udstillinger, så købes dette separat. Der er et begrænset antal pladser.
Museet følger de til enhver tid gældende retningslinjer i forhold til at mindske spredning af COVID-19. Se de aktuelle retningslinjer på museets hjemmeside under 'Planlæg dit besøg'.

Køb billet til dette arrangement