Transparent

FAMILIE-WORKSHOP // PLANTEBLÆK

I denne familie-workshop går vi på opdagelse i udstillingen Fynboerne – Kunsten frem for alt! og dens mange værker med blomster, planter og natur. Med poetiske ord, tegneøvelser og fælles samtaler vil vi fordybe os i værkerne. I slutningen af januar har dagene flere lyse timer, og kyndelmisse står for døren. Med den fejrer vi lysets komme. Vinterens planterige bærer sommerens lys og magiske farver i sig – som et usynligt løfte om forår.
Efter udstillingsfordybelsen bærer vi vores tegninger og tanker med ind i museets billedværksted. Her fremstiller vi vores eget planteblæk med udtræk fra vinterårstidens planter. Vi skaber vores egne værker med planteblæk, inspireret af Fynboernes værker eller vores eget liv. Planteblæk er tynd, flydende farve, som udtrækkes fra planter, bær og agern. 
Med dig hjem bærer du dine værker, din egen flaske med planteblæk og en lille pose blå blomsterfrø, som kan bo hos dig, indtil foråret kommer.  Ditte Mellson er uddannet grafiker og arbejder som visuel naturformidler. Hun finder sine plantematerialer i naturen og herfra skaber hun naturfarver i form af naturblæk og tekstilplantefarve. Hun er optaget af hele processen, fra skattejagten efter materialer i naturen til selve blækfremstillingen i farvekøkkenet. Og til sidst den kreative proces med at indfarve tekstiler og male billeder med naturblæk. 

Ved visuel naturformidler Ditte Mellson og kunstformidler Lea Kirstine Møller.
Workshoppen henvender sig til familier og er egnet fra 5 år og op.  
Workshoppen er inklusiv materialer. 
Lørdag den 27. januar kl. 11.00-14.00
Der er indlagt en halv times frokostpause i programmet
Billetpris kr. 100,- kr. når entreen til museet er betalt.

Køb billet til dette arrangement