Transparent

FOREDRAG ANDERS RAVN SØRENSEN // BØRSEN 400 ÅR

Indtil Børsens dragespir styrtede brændende mod jorden den 16. april 2024, havde børsbygningen stået som et kulturhistorisk vartegn over dansk erhvervshistorie, og havde gennem 400 år været knyttet til personer, begivenheder og beslutninger, der har formet dagens Danmark. Børsbygningens historie er en erhvervshistorie og en kapitalismehistorie. Men det er også en kultur- og kunsthistorisk fortælling om en bygning fyldt med kunst og kulturgenstande, der har stået som et fixpunkt gennem århundreder mens verden udenfor var i rivende udvikling.

I foredraget følger vi Børsen gennem 400 års historie, fra renæssancens brogede markedsplads over de sortklædte børsherrer i 1800-tallet til den skæbnesvangre brand i 2024, kort før Børsen ville skulle have fejret sit 400 års jubilæum.

Foredragets afholdes af historiker Anders Ravn Sørensen, der i efteråret udkommer med en bog om Børsens historie. Anders Ravn Sørensen er lektor og ph. d. ved Institut for Business Humaniora og Jura, CBS. I sin forskning har Anders Ravn Sørensen beskæftiget sig med koblingen mellem erhvervshistorie og kulturhistorie – med særligt fokus på virksomheder og organisationers historiebrug.

Torsdag den 6. juni 2024 kl. 18.30 - 20.00
Billetpris kr. 150,-
Billetpris med årskort kr. 75,-
Husk at logge ind med årskort for at opnå rabatten.
Billet er inkl. entré til alle udstillinger på dagen.

Køb billet til dette arrangement