Transparent

Foredrag med Bente Scavenius // UDSOLGT

Himlen, jorden, horisonten og det særlige nordiske lys har betaget kunstnere i generationer. Længslen efter naturen – i mere eller mindre uspoleret form – løber som en konstant strøm gennem dansk kunsthistorie. Museets aktuelle udstilling Landskaber folder motivet ud gennem en omfattende præsentation af ca. 100 malerier og fotografier fra museets egen samling.

Udstillingen viser udviklingen fra guldalderkunstnere som J. Th. Lundbye og P.C. Skovgaard, der brugte naturen som åndehul og politisk talerør i en krisetid med koleraepidemi, krige og statsbankerot, over 1900-tallets malere som Johannes Larsen, Edvard Weie og Vilhelm Bjerke Petersen, der i vidt forskellige formsprog søgte en langt mere individuel og personlig erfaring af naturen, og frem til samtidskunstnere som Trine Søndergaard og Krass Clement, der med fotografiske værker undersøger, hvad det er for en natur, vi bebor i dag, og hvad vi i civilisationens navn har gjort ved den.

Landskabet har altid påvirket vores selvforståelse, og gennem tiderne har måden, hvorpå vores kunstnere har skildret Danmark forandret sig. Det uanset om det drejer sig om naturen eller kulturen, provinsen eller storbyen.

Bente Scavenius er mag.art. i kunsthistorie, kunstkritiker og forfatter. Hun er desuden et kendt ansigt fra TV, hvor hun blandt andet er fast deltager i Kunstquizzen og dommer i Danmarks Bedste Portrætmaler.

Praktisk
Torsdag den 29. september kl. 17.00-18.30

Pris 150,-
Medlemspris 75,-

Prisen er inkl. entré til museet. Der er et begrænset antal pladser.

Ønsker du at købe billet til medlemspris i webshoppen, så skal du logge ind med din mailadresse og kode her. Hvis du mangler din kode, så kan du nulstille den her. Der kan købes op til to billetter til medlemspris.

Køb billet til dette arrangement