Transparent

Inspektør talk // Toulouse-Lautrec og stjernerne fra Montmartre

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE AFLYST.

I udstillingen  Toulouse-Lautrec og stjernerne fra Montmartre   kan du opleve art nouveau kunstens banebrydende æstetiske nybrud i flere afskygninger: Fra litografiske værker fra Paris’ gader til udsøgt kunsthåndværk fra den franske art nouveau og danske skønvirke. I udstillingen kan du ligeledes opleve den japanske kunst og kunsthåndværk, der inspirerer art nouveau-kunstens egne æstetiske nybrud og forkærlighed for naturen. 

Som mange andre af sine kollegaer, indfanger Toulouse-Lautrec perioden i humoristiske, forførende og smukke værker. Men periodens litografiske værker er modsætningsfyldte, for mens de både er præget af kommercielle formål og en tro på kunstens forskønnende potentiale, sniger der sig også samfundskritiske pointer ind i værkerne. 

Linnea Szilas Mølbak dykker ned i udstillingens temaer, og folder de mange smukke, festlige, men også alvorlige, fortællinger ud, som værkerne rummer.

Arrangementet er en del af Art Days, som afholdes sammen med Johannes Larsen Museet, Faaborg Kunstmuseum og CLAY i weekenden den 5.-6. november.

Praktisk
Billet inkl. entré til museet kr. 150,-
Pris med årskort kr. 75,-

Køb billet til dette arrangement