Transparent

SÆRRUNDVISNING // VERDENS BEDSTE IB SPANG OLSEN

Rundvisningen i Ib Spang Olsens fantasifulde univers kommer omkring de forskellige teknikker han arbejdede med, hans store arbejde som illustrator og forfatter, inspirationen til de talrige tegninger, samt de hjertesager han livet igennem brændte for og som kommer til udtryk i hans billeder.

Søren Lund-Hansen vil desuden fortælle om tilblivelsen af udstillingen, der foregik i tæt samarbejde med familien og G alleriet Ib Spang Olsen . En stor del af udstillingens værker er fundet i Ib Spang Olsens omfattende arkiv af tegninger og bøger, hvilket krævede en svær udvælgelsesproces, men som samtidig gav et spændende indblik i Ibs utrættelige fortælle- og tegnelyst, der strakte sig over syv årtier.

Søren Lund-Hansen er uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet i 2021. Foruden arbejdet med at kuratere  Ib Spang Olsen - 100 år  på  Nivaagaards Malerisamling  har han blandt andet bidraget til udstillingen om en anden folkekær kunstner og forfatter Hans Scherfig  Myter og drømme  og tegningsudstillingen  Hvad der kan tænkes kan tegnes,  sammen med karikaturtegneren Jens Hage samme sted. Søren Lund-Hansen arbejder aktuelt på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor han foretager arkivundersøgelser, som forberedelse til en kommende særudstilling.

Køb billet til dette arrangement