Transparent

SÆRRUNDVISNING // VERDENS BEDSTE IB SPANG OLSEN

Den 27. april 2023 kl. 19.00- 20.00  kan du komme med på en inspirerende rundvisning ved Søren Lund-Hansen, der kuraterede udstillingen på Nivaagaards Malerisamling. 


Søren Lund-Hansen vil desuden fortælle om tilblivelsen af udstillingen, der foregik i tæt samarbejde med familien og Galleriet Ib Spang Olsen. En stor del af udstillingens værker er fundet i Ib Spang Olsens omfattende arkiv af tegninger og bøger, hvilket krævede en svær udvælgelsesproces, men som samtidig gav et spændende indblik i Ibs utrættelige fortælle- og tegnelyst, der strakte sig over syv årtier.


Søren Lund-Hansen er uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet i 2021. Foruden arbejdet med at kuratere Ib Spang Olsen - 100 år på Nivaagaards Malerisamling har han blandt andet bidraget til udstillingen om en anden folkekær kunstner og forfatter Hans Scherfig Myter og drømme og tegningsudstillingen Hvad der kan tænkes kan tegnes, sammen med karikaturtegneren Jens Hage samme sted. Søren Lund-Hansen arbejder aktuelt på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor han foretager arkivundersøgelser, som forberedelse til en kommende særudstilling. 

FOTO : IB SPANG OLSEN TEGNER, U.Å._FOTO_GALLERI IB SPANG OLSEN.

Køb billet til dette arrangement