Transparent

TALK // FRA LUNDSTRØM TIL VERMEER

Oplev designer Nicholai Wiig-Hansen fortælle om tilblivelsen af keramikserien STRØM, der er skabt med inspiration fra maleren Vilhelm Lundstrøm. Torsdag den 15. juni 2023 kl. 19.00 - 20.30

Nicholai Wiig-Hansen (f. 1964) er en af Danmarks mange succesfulde designere. Som 25-årig blev han ansat i IKEA. Her tegnede han blandt andet det ikoniske kontormetalskab ’Ikea PS’, som har fundet vej ind i mange danske hjem. I 2017 stiftede han sammen med økonomen Bo Raahauge designfirmaet Raawii. Samme år lancerede de designserien STRØM, som består af en række kander, vaser og opsatser i glaseret keramik. Inspirationen til designet hentede Nicholai Wiig-Hansen i malerier af den danske modernist Vilhelm Lundstrøm.

STRØM er blevet udnævnt som en nyklassiker indenfor dansk design, og serien bliver i dag solgt i museumsbutikker i hele verden.

Hvad mange måske ikke ved er, at serien blev skabt til udstillingen Vilhelm Lundstrøm og den gode smag, som blev vist på Kunstmuseum Brandts og Kunsten Museum of Modern Art Aalborg i 2017. 

Denne aften får I hele fortællingen om tilblivelsen af STRØM:
Hvordan blev designet til?
Hvorfor er Lundstrøm sådan en god inspirationskilde?
Hvordan får man sådan et design ud i den store verden?
Og hvordan gik det til, at en STRØM-kande i 2023 kunne indtage pladsen som en hoved-merchandise på den meget omtalte udstilling med 1600-talsmaleren Johannes Vermeer på Rijksmuseum i Amsterdam?

Arrangementet udfolder sig som en samtale mellem designer Nicholai Wiig-Hansen og museumsinspektør og ph.d. Ellen Egemose, der i 2017 kuraterede udstillingen Vilhelm Lundstrøm og den gode smag

Billetpris kr. 150,-
Billetpris med årskort kr. 75,-
Billet er inkl. entré til alle udstillinger på dagen.

Køb billet til dette arrangement

  • Torsdag den 15. juni 2023 kl. 19.00 - 20.30