Transparent

TALK // FRA LUNDSTRØM TIL VERMEER

Nicholai Wiig-Hansen (f. 1964) er en af Danmarks mange succesfulde designere. Som 25-årig blev han ansat i IKEA. Her tegnede han blandt andet det ikoniske kontormetalskab ’Ikea PS’, som har fundet vej ind i mange danske hjem. I 2017 stiftede han sammen med økonomen Bo Raahauge designfirmaet Raawii. Samme år lancerede de designserien STRØM, som består af en række kander, vaser og opsatser i glaseret keramik. Inspirationen til designet hentede Nicholai Wiig-Hansen i malerier af den danske modernist Vilhelm Lundstrøm.

STRØM er blevet udnævnt som en nyklassiker indenfor dansk design, og serien bliver i dag solgt i museumsbutikker i hele verden.

Hvad mange måske ikke ved er, at serien blev skabt til udstillingen Vilhelm Lundstrøm og den gode smag , som blev vist på Kunstmuseum Brandts og Kunsten Museum of Modern Art Aalborg i 2017. 

Denne aften får I hele fortællingen om tilblivelsen af STRØM:
Hvordan blev designet til?
Hvorfor er Lundstrøm sådan en god inspirationskilde?
Hvordan får man sådan et design ud i den store verden?
Og hvordan gik det til, at en STRØM-kande i 2023 kunne indtage pladsen som en hoved-merchandise på den meget omtalte udstilling med 1600-talsmaleren Johannes Vermeer på Rijksmuseum i Amsterdam?

Arrangementet udfolder sig som en samtale mellem designer Nicholai Wiig-Hansen og museumsinspektør og ph.d. Ellen Egemose, der i 2017 kuraterede udstillingen Vilhelm Lundstrøm og den gode smag

Billetpris kr. 150,-
Billetpris med årskort kr. 75,-
Billet er inkl. entré til alle udstillinger på dagen.

Køb billet til dette arrangement