Transparent

Foredrag med Helle Fagralid

Mine billeder handler næsten udelukkende om den tavshed, der omslutter båndene imellem Grønland og Danmark. Jeg er jo selv født i den tavshed. Jeg er en bastard. Det er nok ikke nogen tilfældighed, at jeg søgte mod fotografiet, som på en måde er kunstarternes bastard.
(Pia Arke i et interview med Stefan Jonsson, Dagens Nyheter, 18/3 1995)

I sit relativt korte virke anvendte dansk-grønlandske Pia Arke som en af de første, kunsten til at stille væsentlige spørgsmål, der omhandler Danmarks kolonisering af Grønland. Spørgsmål der åbner for flere perspektiver og som stadig er dybt aktuelle. Med en nærmest antropologisk tilgang og ved at tage udgangspunkt i sin egen familiebaggrund undersøgte hun de spor kolonitiden efterlod.

I foredraget, der knytter sig til udstillingen Pia Arke – Drøm og fortrængning , præsenterer
skuespiller og kunsthistoriker Helle Fagralid en personlig indgang til at gå opdagelse i det, man kan kalde Pia Arkes kunstneriske forskning. Her vil hun stille skarpt på fotografiet, som var Arkes foretrukne medie samt udfolde de tematiske træk, der er gennemgående i Arkes værker.

Helle Fagralid er skuespiller, kunstskribent og kunsthistoriker. Udover at have været en fast del af Det Kgl. Teaters ensemble fra 2002-2016, har hun sideløbende medvirket i diverse film ( Sorg og Glæde , Så længe jeg lever m.fl.) samt TV- serier ( Forbrydelsen III , Den som dræber -sæson 2 m.fl). I 2021 skrev hun speciale om udstillingen ”Pia Arke – Drøm og fortrængning” på Louisiana.

Arrangementet er en del af Art Days, som afholdes sammen med Johannes Larsen Museet, Faaborg Kunstmuseum og CLAY i weekenden den 5.-6. november.

Praktisk
Billetpris inkl. entré museet kr. 180,-
Billetpris med årskort kr. 90,-

Køb billet til dette arrangement