30.10.2020
15.8.2021

Die Asta

Stumfilmens danske superstjerne

Kom med Kunstmuseum Brandts på en cinematastisk rejse ind i mørket til 10’erne og 20’ernes hæsblæsende Berlin i selskab med Danmarks første og største filmstjerne. Vi præsenterer Die Asta

I et kvart århundrede havde Asta Nielsen base i Berlin og lagde hele verden for sine fødder i mere end 70 stumfilm. Hun var indbegrebet af en moderne kvinde: trendskabende, selvstændig og handlekraftig. Hun mestrede om nogen selviscenesættelsens kunst, og så forstod hun præcis, hvad den unge filmindustri kunne bruges til.  Med sit unikke talent var Die Asta med til at gøre filmskuespillet til en kunstart og lagde dermed grundstenen til den underholdningsindustri, vi kender i dag.

Die Asta – stumfilmens danske superstjerne udfolder med udvalgte filmklip, tekster og et nykomponeret lydlandskab den sanselige historie om Asta Nielsens mangefacetterede filmkarriere fra 1910 til 1932 og den samtid hun var med til at forme. Udstillingen giver et indblik i en banebrydende og moderne kunstform, men er derudover en bittersød fortælling om både berømmelsens og filmens forgængelighed.

Udstillingen produceres i samarbejde med Det Danske Filminstitut. Musikken er komponeret af Bjørn Svin.

Foto: Asta Nielsen som Bella Burk i: Der Totentanz | Postkort udgivet af Verlag Hermann Leiser, Berlin-Wilmersdorf (Det Kongelige Bibliotek)

Støttet af
Beckett-Fonden
Knud Højgaards Fond
Nordea-fonden 
Ny Carlsbergfondet
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Slots- og Kulturstyrelsen
Odense Kommune