Transparent
Afsluttet

Die Asta

Stumfilmens danske superstjerne

30.10.2020
15.08.2021

Kom med på en cinematastisk rejse

Vi bevæger os ind i mørket til 10’erne og 20’ernes hæsblæsende Berlin i selskab med Danmarks første og største filmstjerne. 

I et kvart århundrede havde Asta Nielsen base i Berlin og lagde hele verden for sine fødder i mere end 70 stumfilm. Hun var indbegrebet af en moderne kvinde: trendskabende, selvstændig og handlekraftig. Hun mestrede om nogen selviscenesættelsens kunst, og så forstod hun præcis, hvad den unge filmindustri kunne bruges til.  Med sit unikke talent var  Die Asta  med til at gøre filmskuespillet til en kunstart og lagde dermed grundstenen til den underholdningsindustri, vi kender i dag.

Die Asta – stumfilmens danske superstjerne  udfolder med udvalgte filmklip, tekster og et nykomponeret lydlandskab den sanselige historie om Asta Nielsens mangefacetterede filmkarriere fra 1910 til 1932 og den samtid hun var med til at forme. Udstillingen giver et indblik i en banebrydende og moderne kunstform, men er derudover en bittersød fortælling om både berømmelsens og filmens forgængelighed.

Udstillingen produceres i samarbejde med Det Danske Filminstitut. Musikken er komponeret af Bjørn Svin. Udvikling af foto og film på Kunstmuseum Brandts er med støtte fra Nordea-fonden.

Foto: Asta Nielsen som Bella Burk i: Der Totentanz | Postkort udgivet af Verlag Hermann Leiser, Berlin-Wilmersdorf (Det Kongelige Bibliotek).

★★★★★

– Jyllands-Posten

★★★★★

– Fyens Stiftstidende

★★★★★

– Filmmagasinet Ekko

"Øjne, hænder, følelse!"

– Weekendavisen

"Træder vi indenfor, vil vi for første gang i Danmark opleve en udstilling om Asta Nielsen som kunstner"

– Politiken

"Som beskuer står man fastnaglet til gulvet, rummet forsvinder og kun skærmens hvide lys og den suggererende kvindefigur tæller. Bravo."

– Magasinet Kunst

Tag med til Berlin

Asta Nielsen var dansk stumsfilms superstjerne. Men det er det de færreste der ved. Kom med på en rejse med ind i Die Astas liv og karriere sammen med det prisvindende podcast producenter Third Ear.

Lyt med

Støttet af