Transparent
Belgisk kunst – Fra Boch til Magritte

Belgisk Kunst

Fra Boch til Magritte

Indtil
01.09.2024

Fortællingen om Belgien

I udstillingen får du mulighed for for at opleve mange af de mest anerkendte og populære kunstnere, som Belgien har fostret. Udstillingen giver en omfattende introduktion til landets rige kunsthistorie: Fra realismen og impressionismens oversete kvindelige kunstnere som Juliette Wytsman og Anna Boch til den verdenskendte belgiske surrealisme med kunstnere som Réne Magritte og Jane Graverol.

Udstillingen inddrager flere af landets mest toneangivende samtidskunstnere, som i dialog med den moderne kunst får sat spot på de spændinger og mørke kapitler i landets historie, der hører med til fortællingen om Belgien. 

Med afsæt i en af Belgiens vigtigste museumssamlinger præsenterer udstillingen værker af højeste kvalitet, alt imens der stilles skarpt på nye og oversete stemmer i den kunsthistoriske kanon. Nye vinkler belyses, og velkendte fortællinger nuanceres for tilsammen at udgøre et farverigt og facetteret billede på en kulturarv og national identitet i bevægelse.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Musée d’Ixelles, Bruxelles.

René Magritte, L’Heureux donateur / Den glade giver, 1966, olie på lærred, 55,5 x 45,5 cm. Collections du Musée d'Ixelles-Bruxelles © Courtesy Ch. Herscovici © René Magritte / VISDA 2024

Tak til