Transparent
Spar på energien udsnit

Verdens bedste Ib Spang Olsen

Indtil
04.06.2023

Fantasifulde kruseduller

I over syv årtier boltrede den folkekære tegner, illustrator og forfatter Ib Spang Olsen (1921-2012) sig utrætteligt i ord og billeder. Med en enorm fortælleglæde og med sin fabulerende streg har han tryllebundet generationer af børn og voksne.

I sit kunstneriske virke favnede Ib Spang Olsen alt fra vægudsmykninger og frimærker til plakatkunst, tv-produktioner og avis- og bogillustrationer. Alt udført med stor indlevelse og teknisk snilde. Ib Spang Olsen havde en særlig passion for børnebøger, som han forfattede flere af.

Udstillingen præsenterer både kendte og mere overraskende værker fra Ib Spang Olsens mangfoldige virke. Fra fantasifulde krussedulletegninger over erindringsbilleder og eventyrillustrationer til erotiske skildringer og politiske plakater for miljøet og fællesskabet.

Ib Spang Olsen fornægtede ikke virkelighedens problemer. Han var politisk engageret og en flittig debattør, optaget af stadigt aktuelle spørgsmål om klimaet og børn og unges trivsel. Hans hjerte bankede især for de mindste og for naturen, og hans legende tegnekunst og blik for det eventyrlige i hverdagen stråler af kærlighed til livet.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Nivaagaards Malerisamling.

♥♥♥♥♥

Ib Spang Olsen var velfærdsstatens chefillustrator. Og han elskede børn, lige så meget som Else elskede pelse og pølse.

– Politiken

Tak til