Transparent
foto lundstrøm

Lundstrøms evighedsblå

Indtil
30.03.2025

FARVEFORELSKELSE

Evighedsblå. Det kaldte maleren Vilhelm Lundstrøm farven i sine baggrunde, der ofte karakteriseres af en mættet blå. Vilhelm Lundstrøm (1893-1950) er en af dansk kunsts mest betydningsfulde og anerkendte kunstnere, elsket især for sine farverige malerier af kvinder og opstillinger på blå baggrunde. Kunstmuseum Brandts har en af landets vigtigste samlinger af Vilhelm Lundstrøms malerier, og i 2024 danner Lundstrøms forelskelse i farven blå ramme om samlingsudstillingen Lundstrøms evighedsblå .

I tæt samarbejde med fagspecialister fra Konserveringscenter Vejle, virksomheden Newtec Engineering samt Syddansk Universitet kortlægger udstillingen farvelagene og materien i museets samling af Lundstrøms malerier.

Udstillingen tilbyder et enestående kig ind i såvel kunstnerens som konservatorens verden. Den viser, hvad arbejdet i laboratoriet og den allernyeste teknologi kan bidrage med, når målet er at få ny viden om nogle af museets mest afholdte værker og bevare dem for eftertiden – hvis ikke i al evighed.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med

Tak til