Transparent
Foto mere phantoms
Afsluttet

Mere Phantoms

Three cities; a shadow triptych

22.08.2014
11.01.2015

Three Cities; A Shadow Triptych  undersøger strid og kontroverser i tre nutidige kosmopolitiske miljøer: Vancouver, Montreal og Istanbul, hvor de to kunstnere, Maya Ersan og Jaimie Robson, sammen har boet og arbejdet. Værket er skabt udelukkende ved hjælp af lys, skygge og avancerede papirskulpturer, og gæsterne inviteres ind i et interaktivt rum, hvor de kan animere og aktivere installationen.

De besøgende kan udforske den 170 m2 mørklagte udstillingssal ved hjælp af lommelygter og forvandler dermed tre mini-byer til gigantiske skyggelandskaber, som fejer hen over de 7 meter høje vægge. Inspireret af de spændinger og forskellige udvekslinger, der følger, når forskellige byudviklingsidéer kolliderer, har kunstnerne Maya Ersan og Jaimie Robson valgt særlige områder, hvor udviklingen er i gang. Hvert af disse steder og de fysiske forandringer, de gennemgår, symboliserer større problematikker, der lige nu debatteres i de tre byer. Selvom stederne har afbrudte historier og en uvis fremtid, er de fortsat områder, hvor der både håbes og tænkes store tanker. Det er ofte selve den livskraft og energi, der opstår af netop disse diskussioner, der drager os mod byerne og gør dem til meningsfyldte og dynamiske steder at bo.

Three Cities; A Shadow Triptych  er skabt af Mere Phantoms fra Montreal, Canada (Maya Ersan og Jaimie Robson). Lydlandskab komponeret af Christian Carrière.