Transparent
Monsterhjerte web

Monsterhjerte

Sanseudstilling

Indtil
20.10.2024

Knæk koden til, hvordan du får monsterets hjerte til at slå

En lang rød tunge. To blinkende øjne og en kæmpestor mund. En herlig rutsjetur – og vupti, du er landet midt i et stort blødt monsterhjerte.

I årets sanseudstilling møder vi et gigantisk væsen, der er faret vild i et shoppingcenter. Med sine lange arme og lodne ben breder det sig ud i alle butikker, så man må krybe, kravle og klatre for at bevæge sig rundt.

I højtaleren fortæller en stemme, at det store shoppingcenter har fået besøg af en meget usædvanlig kunde. Et sultent væsen, der bare vokser og vokser og har brug for energi. Især den energi, vi skaber, når vi bruger vores kroppe, er kreative og drager omsorg for hinanden.

Børnenes opgave er nu at gå på opdagelse i shoppingcenterets skæve univers af glitrende neonskilte, farverige tyggegummimaskiner og mærkelige butikker, for at indsamle og skabe alle tænkelige former for god børneenergi, så det store monsterhjerte slår rytmisk og glad.

Monsterhjerte er en humoristisk og legesyg udstilling, der gennem sanselige aktiviteter og fantasifuld iscenesættelse, inviterer børn og voksne til at reflektere over energiens mange former og udtryk i en tid, hvor den er på alles læber. For hvad er energi egentlig? Og hvad er forskellen på den energi, vi køber os til, og den vi giver til hinanden, når vi leger godt sammen?

Med sine lange lemmer og sit store hjerte ignorerer monsteret centerets almindelige forbrugskultur og inspirerer børnene til at opfinde helt nye former for god energi – af den slags, som aldrig slipper op!

Årets sanseudstilling er skabt af kunstnerkollektivet Bureau Detours (billedkunstner Benny Henningsen og arkitekt Amanda Dahl) og Sir Grand Lear (scenograf Lea Burrows), der i mange år har skabt interaktive udstillinger for børn og voksne, herunder Humor i børnehøjde og Valhalla – Historien bag succesen på STORM – Frederiksbergmuseerne i København.

Sanseudstillingen har været en tradition og en publikumsfavorit på Kunstmuseum Brandts i mere end 34 år, og er særligt målrettet børn i alderen 2 - 10 år.

FOR INSTITUTIONER

Institutioner og skoleklasser kan booke et besøg Pris: 20,- pr. barn, 50,- pr. voksen

Værkstedsforløb for 0-3. klasse 1,5 times varighed: Pris 550 kr.

Den dialogbaserede undervisning foregår i udstillingen med materialer fra værkstedet, hvor vi gennem aktive læringsprocesser, kvalificerer børnenes kreative kompetencer og inspirerer dem til at opleve og reflektere over kunstens univers.

Send en forespørgsel eller ring 27 53 70 92

Vi gør opmærksom på, at booking og betaling er bindende, og at vi ikke tilbagebetaler differencen for et færre antal fremmødte.

Book her