Transparent
Se Mennesket
Afsluttet

Se mennesket

Fotoudstilling

27.11.2020
24.04.2022

Oplev mangfoldigheden og se mennesket i alle dets former

Se mennesket udforsker kameraets evne til visuelt og på et splitsekund at skildre livet i al sin mangfoldighed. Grundlæggende er det en billedbåren fortælling om det at være menneske. Der præsenteres både billeder med og uden mennesker, men fælles for dem alle er, at de på den ene eller anden måde fortæller om vores væren i verden og de aftryk, vi sætter.

Hvad er det vi læser ind i billederne af de ansigter og kroppe vi ser? Genkender vi os selv? Bliver verden større eller mindre af det vi betragter? Med udstillingen inviteres museets gæster på en fotografisk tour de force, der både rejser store eksistentielle spørgsmål og pirrer den lille undren. Samtidig er udstillingen en hyldest til mangfoldigheden og fotografiets mange fortællende udtryksformer, fra portræt og montage til kunst og reportage.

Se mennesket præsenterer en hel række danske og internationale fotografer fra museets samling, blandt andet Diane Arbus, Tine Harden, Søren Lose, Rafal Milach, Palle From, William Eggleston, Sally Mann, Trine Søndergaard og Wolfgang Tillmans.

Det er en gennemgående kvalitet ved Brandts' 'Se Mennesket'; at udstillingen består af værker, der reflekterer menneskets virkelighed, med alt hvad det indebærer. Også det, vi ikke kan flygte fra, selvom vi indimellem gerne ville.

– Magasinet Kunst

Tak til