Transparent
Foto Skulptur Odense 14
Afsluttet

Skulptur Odense 14

Still waters run deep

20.06.2014
21.09.2014

SKULPTUR ODENSE 14, Odense bys skulpturtriennale har i 2014 undertitlen Still Waters Run Deep. Den har inviteret danske og internationale kunstnere til at indtage både Odense indre by og naturområder i en rute gennem forskellige tider, stemninger og locations. Fra det mytologiske til det samtidige former SKULPTUR ODENSE 14 en oplevelse af mængden af kulturelt aflejrede lag og rumlige dimensioner, der findes foldet ind i hinanden i eventyrbyen.

Odense er markant formet af kulturens skift og hvert vue, hver plads og hver gade rummer flere dimensioner, historiske, rumlige og menneskelige. Still Waters Run Deep tager afsæt i byen som form, hvor det immaterielle og det stemningsmæssige blander sig med den konkrete sansning. Spor, følelser, glemte epoker, dramaer og sansninger træder frem med værkernes indtog i byen.

Udstillingen vil undersøge spillet mellem byens facader og dens dybder. Den vil bevæge sig ind i Odense som i en skulpturel rumlighed, hvor passager som portaler fører fra fortid til fremtid: Ind gennem baggårde, der fører videre til nye byformationer, under broer fra renæssance bymiljøer til modernistisk bydesign videre langs villahaver og åløb til naturfrirum midt i byen. Værkerne rækker fra modernistiske undersøgelser af spejlinger, rumligheder og materialitet til samtidens mere sociale og psykologiske skulpturelle eksperimenter, der udfordrer vores virkelighedsforståelse. Fælles er mange af de nye kommisionerede værker om at gå til ting og steder som kulturelle aflejringer, der repræsenterer både individuelle, formmæssige og kollektive verdener.

SKULPTUR ODENSE erstatter Odense by skulpturtriennale Skulptur i Eventyrhaven, der har fundet sted siden 1961. Bag SKULPTUR ODENSE står for første gang samlet en række aktører på den fynske kunstscene: Odense Bys Kunstfond, Brandts, Det Fynske Kunstakademi, Hollufgård og Fyns Grafiske Værksted.

SKULPTUR ODENSE 14 kurateres af Charlotte Sprogøe.